De verdwenen golfbaan op Voorne

Keaton Golf (Maurice Smit) wandelde rond op de plaats waar de golfbaan in Oostvoorne heeft gelegen en schreef een artikel over de Voornsche. Een fragment:

Ondanks dat de Voornsche baan door de kenners uit die tijd zeer geroemd werd, is het grote succes van de golfclub altijd uitgebleven. In de omgeving van de golfbaan woonden destijds veel te weinig mensen die zich het lidmaatschap van de golfclub konden veroorloven. Daardoor werd golfclub Voorne vrijwel geheel afhankelijk van spelers van buiten de regio.

De bereikbaarheid van de golfbaan was lastig. Om vanuit Rotterdam met de auto bij de golfbaan te komen was in die tijd een onderneming van twee uur. Veel leden van de golfclub waren echter ook lid van de Rotterdamsche Aero Club. Mede op hun verzoek werd in Oostvoorne een vliegveld aangelegd zodat zij vanaf vliegveld Waalhaven in Rotterdam snel naar de golfbaan en de aangelegen villawijk op Voorne konden reizen.

Lees ook De oudste golfbanen van Nederland.

https://www.instagram.com/p/CCBp9GBF0xu/