Oefengebied Eindhovensche vernieuwd

Eind november 2019 heeft SBA Golf&Groen een nieuwe short game area op het terrein van de Eindhovensche Golf gebouwd. Het gaat om een grote green omringd door glooiende surrounds met kort gras met twee verschillende bunkers. Het ontwerp is van Jurrian van der Vaart van Infinite Variety Golf Holland (IVGH).

“Ik ben erg blij met het eindresultaat en het geleverde vakmanschap van de bouwers”, zegt Van der Vaart. “In goed overleg met de club, greenkeepers en professionals heb ik een gebied ontworpen waar veel golfers tegelijkertijd kunnen oefenen en de coaches hun pupillen beter kunnen maken. Ik zou hier zelf met alle plezier uren kunnen trainen!”

SBA voerde de werkzaamheden uit, vanaf het uitzetten van het terrein tot en met het afwerken. Het zaaien en ingroeien wordt door de greenkeepers zelf gedaan. Het nieuwe deel van het oefenterrein wordt in 2020 geopend. “Wij zijn er trots het vertrouwen van een gerenommeerde club als de Eindhovensche te krijgen om hun faciliteiten door ons te laten verbeteren”, aldus Pierre Janssen, directeur van SBA. “Ook zijn we erg verheugd dat er door de partnerschap met Jurrian van der Vaart zo’n kwalitatief hoogstaand short game gebied is gerealiseerd.”

“Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om alle leden van onze vereniging het best mogelijke golf aan te bieden met onze Nederlandse top-5 baan, het vernieuwde clubhuis en onze prachtige oefenfaciliteiten die recentelijk zijn gebouwd”, aldus Han de Wit, baancommissaris van de Eindhovensche . “Door de zeer goede samenwerking met zowel SBA als IVGH hebben we ook nu een prachtig gebied bij de drivingrange waar het korte spel getraind kan worden.” Eric der Kinderen, hoofdcoach van de Eindhovensche Golf Academy voegt daaraan toe: “Een goede short game green moet voor alle leden te gebruiken zijn, dezelfde kwaliteit als de baan hebben en een grote variëteit aan schoten aanbieden. Wat er nu gebouwd is voldoet aan al deze eisen en we kunnen niet wachten tot we er op kunnen gaan oefenen.”

IVGH is actief in het renoveren en verbeteren van golfbanen in Europa. Het bureau van Frank Pont is actief (geweest) op 11 banen in de Nederlandse top 30, zeven banen in de top 50 in continentaal Europa en twee banen in de top 100 van de wereld van Golf Magazine .