Efteling sluit in 2034

Efteling Golfpark wordt in 2034 gesloten, zo heeft het attractiepark bekendgemaakt. De 18-holes baan ligt op grond van De Efteling. In een bericht van RTL Nieuws zegt woordvoerder Femke van Es:

“Het golfpark past niet bij onze huidige visie. Onze aandacht gaat uit naar het attractiepark. Dat is erg succesvol. (…) De golfsport in Nederland groeit nauwelijks. De huidige golfers blijven wel golfen, maar er is heel weinig nieuwe aanwas. Het is geen populaire sport meer.”

Wat ook meespeelt is dat De Efteling het attractiepark met vakantiehuisjes wil uitbreiden. Nieuwe grond vinden is niet eenvoudig, het is eenvoudiger om het bestemmingsplan voor het gebied van de golfbaan te wijzigen.

De 18-holes baan naar een ontwerp van Donald Steel werd in 1995 geopend. De Efteling staat in de Top 50 van beste 18-holes banen op de 36ste plaats (de Top 50 van 2017).

Lees het bericht op rtlnieuws.nl.