Lidmaatschappen The Dutch geveild

Een persbericht van The Dutch, 15 maart 2019

Golfclub The Dutch lanceert ‘The Dutch Auction House’

De Nederlandse top golfclub The Dutch, bekend van onder meer de KLM Open, slaat vanaf heden een nieuwe koers in. Dit betekent een wisseling in het bestuur. De Raad van Commissarissen en de directeur hebben in goed overleg haar functies per direct neergelegd. Zij konden het niet eens worden met de aandeelhouders over de strategie en de koers van The Dutch richting de toekomst.

Het belangrijkste onderdeel is het oplossen van een aanzienlijke lijst van Members die hun certificaat willen verkopen. De zienswijze over de manier waarop dit zou moeten gebeuren liep te ver uiteen. Een Letter of Intent, die hiervoor was opgesteld, bleek niet voldoende draagvlak te hebben bij de aandeelhouders. De meerderheid van de aandeelhouders heeft daarom besloten deze Letter of Intent niet verder uit te werken. Deze aandeelhouders hebben de heer Sander van Gelder bereid gevonden per gelijke datum als gedelegeerd commissaris op te treden. Deze aandeelhouders hebben Phil Helsby, één van de founders van The Dutch, tot algemeen directeur van alle vennootschappen benoemd.

Volgens Phil Helsby is een gezonde toekomst van The Dutch het belangrijkste uitgangspunt. De aandeelhouders en de golfpro’s van Made in Scotland zijn op en top gemotiveerd. Door wijzigingen in de governance aan te brengen wordt de continuïteit van The Dutch voor haar Members in de toekomst volledig gewaarborgd. Het concept van The Dutch wordt onverminderd voortgezet met professionele aandacht van de Made in Scotland golfprofessionals, die exclusief voor The Dutch en haar Members beschikbaar zijn. De nadruk ligt op de optimalisering van het Private en het Business Member concept.”

Volgens Phil Helsby is er voldoende belangstelling voor een Membership van The Dutch. Echter de huidige structuur voor de verhandelbaarheid van de speelrecht certificaten belemmert de instroom. Om dit te stimuleren wordt binnenkort “The Dutch Auction House” gelanceerd. Dit is een gesloten omgeving voor het aanbieden en aankopen van deze certificaten en om aanbod en vraag bij elkaar te brengen.