Links Valley beste 9-holes baan

Links Valley staat bovenaan in de nieuwe Golfers’ Choice-ranglijst van 9-holes banen die Leadingcourses.com elk jaar publiceert. Leadingcourses is een beoordelingsplatform¬†voor golfers.

Om precies te zijn staat de omkeerbare baan in Ermelo op de eerste plaats van de ranglijst met “beste golfclubs (overall) van Nederland met 9 holes”. In deze ranglijst wordt niet alleen gekeken naar het oordeel van golfers over de baan, ook hun oordeel over het onderhoud, het clubhuis en de faciliteiten wordt meegewogen.

Links Valley is als “reversible” 9-holes baan een geval apart, lees meer in dit artikel op deze website.

De Koninklijke Haagsche, nummer 1 in onze Top 50, staat opnieuw op de eerste plaats in de Leaedingcourses-ranglijst met beste 18-holes golfclubs (overall). En de Haagsche is ook weer nummer 1 in de lijst met beste golfbanen van Nederland. Voor die ranglijst wordt alleen gekeken naar het cijfer dat golfers voor de golfbaan zelf geven. In deze “pure” lijst staat Links Valley overigens op de 39ste plaats.

In de ranglijst beste onderhoud van Nederland is dit de top 5:

  • The Dutch
  • Haagsche
  • Bernardus
  • De Pan
  • Noordwijkse