“Geduld loont bij De Haar”

Greenkeeper bericht over de uitbreiding van de golfbaan van Golfclub De Haar en sprak met de Belgische golfbaanarchitect Bruno Steensels. Hij is de ontwerper van de nieuwe holes en onder zijn leiding worden de oude negen holes aangepast. Een deel van de renovatie is al uitgevoerd. In 2021 is alles af.

Steensels omschrijft de toekomstige De Haar als “een rasechte parkbaan”: “Het is geen pure bosbaan meer, laat dat duidelijk zijn. In een bos heb je meer wilde natuur, terwijl hier alles strak onderhouden wordt. Wel is er verschil tussen de verschillende holes. Alle holes binnen de krakelingen kun je zien als parkbaan, die daarbuiten als bos, en de vier holes daar weer buiten als open landschap.”

Lees het artikel op greenkeeper.nl.

Bruno Steensels is de architect van onder meer The International en de Goyer.